Labels

Acupunctuur kan verminderen pijn bij Moederschap

Acupunctuur bleek zeer nuttig voor het verminderen van pijn in de arbeid. "Pijn wordt verminderd Want endorfines ontstaan ​​als de spies, het is wat we doen door middel van acupunctuur. Techniek noemen we acupunctuur analgesie," zei Dr. Shinta Sukandar, Klinische Acupunctuur Specialist, op een eendaags seminar getiteld Comfortabele Bevalling zonder pijn bevalling, aan de Faculteit der Geneeskunde, UI Salemba, Jakarta, zaterdag (1/8).

Om arbeid verminderen pijn, acupunctuur acties beginnen meestal aan het eind van het derde trimester, met het doel het helpen van het lichaam voor te bereiden zwangere vrouwen in de arbeid, met de nadruk memperisiapkan baarmoederhals en bekken naar arbeid. Het verkort arbeid. Naast het verminderen bevalling, kan acupunctuur ook worden gebruikt om pijn pascacaesar verminderen.

Lichaamsdeel wordt doorboord met naalden buik, billen, armen en benen. Ditusukan naald met een helling van 45 graden en op de huid, zodat het niet interfereert met de geboorte proces. Nadat de naalden handmatig kan worden gestimuleerd of met behulp van elektriciteit om kleine.

Toch zei Shinta, uit te voeren arbeid acupunctuur Patiënten moeten voldoen aan de eisen, onder andere de bloeddruk moet onder normale omstandigheden. Bovendien, de normale verwachte levering de patiënt inpratu, ontsluiting 4 cm of meer. "Een andere eis is dat de patiënt niet een allergie voor metalen hebben. En toen in het midden van een ongelijkheid, dan acupunctuur moet worden gestopt en verricht andere daden", zei hij.

Shinta ook aan herinnerd dat acupunctuur niet alleen Elimineer de pijn kan verminderen. "Acupunctuur Vermindert pijn met 78 procent. Acupunctuur anesthesie, maar ook niet analtesi," zei hij.

Maar helaas, Shinta gezegd, deze arbeid acupunctuur technieken, is niet toegepast in Indonesië. "Nog steeds in de vroege stadia van het onderzoek, terwijl in andere landen deze techniek is al lange tijd toegepast," zei hij.